Спеціальні потреби

США схвалюють зусилля Пакистану у розшуку організаторів терактів


Пакистанські війська повідомляють, що розпочали операцію з розшуку бойовиків, які нещодавно організували теракти у Мумбаї. Наразі їм уже вдалося заарештувати кількох підозрюваних.

Тим часом в офіційному Вашингтоні речник Держдепартаменту Шон Маккормак заявив, що Президент Пакистану Азіф Алі Зардарі у понеділок провів телефонну розмову з Державним секретарем США Кондолізою Райс де поінформував про розвиток спецоперації. За словами Маккормака, Сполучені Штати позитивно оцінюють кроки з боку Пакистану в намаганні знайти організаторів терактів.

Невідомо, чи йшлося у телефонній розмові про рейд, який пакистанські військові провели пізно в неділю на табір бойовиків неподалік Музафарабаду – столиці контрольованого Пакистаном регіону Кашмір. Очевидці кажуть, що пакистанські війська вчинили напад якраз на табір тих бойовиків, яких Індія вважає організаторами нападів у Мумбаї.

Кондоліза Райс переконує Пакистан дотримуватися даних обіцянок і співпрацювати з Індією над розслідуванням терористичних нападів у Мумбаї. Про це вона сказала в телевізійному інтерв'ю.

Минулого тижня Держсекретар провела кілька зустрічей з представниками пакистанського та індійського урядів. Вона намагалася зняти напруження у відносинах між цими двома країнами, що виникло після терактів у Мумбаї.

Тим часом новообраний президент США Барак Обама заявив, що кожна країна має право себе захищати. Втім, він так і не уточнив, чи значать його слова те, що Індія повинна боротися з терористами на пакистанській території.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG