Спеціальні потреби

Мороз визнає свою поразку і бачить прем’єром Тимошенко


Лідер соціалістів Олександр Мороз визнав поразку соціалістів на цих виборах у власній статті, яку він написав у парламентську газету “Голос України”. Він зазначає, що для нормальної оцінки роботи прем’єра необхідно щонаймене, аби новий глава уряду працював два роки.

СПУ вибори програла, це визнає її лідер, який опублікував своє бачення нинішньої ситуації у виданні “Голос України”.

“Кажу так, не маючи остаточних результатів, зокрема, щодо Соціалістичної партії. Одне зрозуміло: проходить або не проходить вона тривідсотковий бар'єр, для неї це поразка”, – вважає він. Логіка Мороза зрозуміла, рейтинг його політичної сили, не лише впав вдвічі, вона втратила понад 800 000 своїх прихильників за півтора року.

Переважно експерти пов’язують це з рішенням СПУ увійти в коаліцію з Партією регіонів та комуністами. Дехто назвав той крок зрадою і не в останню чергу це стало причиною розпуску нинішньої Верховної Ради та проведення дострокових виборів.

І хоча тепер соціалісти на місцях намагаються оскаржити результати виборів на окремих дільницях, в українській історії ще не було прецеденту, коли партія, що за даними ЦВК не проходила виборчого бар’єра, могла через суди покращити свій результат.

Зараз Мороз каже, що бачить на посаді прем’єра Тимошенко: “Хотілося б, щоб уряд Тимошенко було створено і щоб він пропрацював хоча б два роки. Рік, коли у невдачах будуть звинувачувати попередній уряд. Рік – коли звинувачувати буде нікого”.

На його думку, саме протягом цього терміну уряд зможе продемонструвати результати своєї роботи. І Мороз вважає, що саме за цей час Тимошенко вдасться або не вдасться продемонструвати суть “Українського прориву” (передвиборна програма БЮТ).

Нині блок Тимошенко виявився єдиною політичною силою, якій за півтора року вдалося дуже серйозно збільшити кількість своїх прихильників, як у відсотках, так і в абсолютних цифрах, зокрема кількість її виборців зросла більше, ніж на два мільйони людей. У той час, як ліедр перегонів, Партія регіонів, таки втратила кількість своїх виборців, порівняно з тією кількістю людей, що проголсоувала за них 2006-го року.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG