Спеціальні потреби

Посол Тейлор не бачить перешкод для проведення навчань


В Україні розпочалися міжнародні військово-морські маневри “Сі Бриз 2007”. Це наймасштабніші навчання, які проводять на території країни. В них беруть участь військові 13 держав. Сполучені Штати надіслали понад 700 службовців та ракетний есмінець “Дональд Кук”. Маневри проходять на території двох областей – Одеської та Миколаївської.

Минулого року аналогічні навчання скасували після протестів активістів лівих партій. Цьогоріч Верховна Рада дала всі необхідні дозволи на перебування в Україні збройних підрозділів інших країн. Посол Сполучених Штатів в Україні Вільям Тейлор в інтерв’ю “Голосу Америки” високо оцінив зусилля української влади в організації навчань. Він висловив впевненість, що протести у місцях проведення маневрів не завадять їх проведенню:

“Я не чув про жодні наміри змінити план навчань. Він до речі дуже гнучкий і передбачає різні сценарії дій і маршрути пересування. Це робиться, щоб зменшити ймовірність якихось ускладнень.

Демонстрації – абсолютно законні. У демократичних країнах таким чином громадяни висловлюють свої погляди. Тому у нас немає жодних проблем із проведенням цих демонстрацій. Вони мають дозволи від місцевих органів влади і тому ми не бачимо жодних підстав для будь-якої корекції плану навчань”.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG