Спеціальні потреби

РНБО турбується житлово-комунальною сферою


Українська влада сьогодні вирішувала, що робити із проблемами житлово-комунального комплексу країни на спеціальному засіданні Ради з питань національної безпеки та оборони. Окрім цього розглядалися питання про зовнішньополітичні пріоритети України, зокрема щодо перспектив членства в СНД.

Вперше засідання РНБО готував його новий секретар – Віталій Гайдук. Також вперше засідання РНБО відбувалося у новому складі. Експерти казали, що це ледь не єдиний орган, де президент має більшість. Засідання не минуло без конфлікту. Головною темою було визначено питання про реформування житлово-комунального комплексу, однак з цим не погодився прем`єр Янукович та його перший заступник Азаров. Вони вважають, що це питання виключно в компетенції Кабміну і не підлягає розгляду РНБО. Натомість Ющенко наполіг, оскільки вважає, що нинішня система не витримує жодної критики і є нереальною для існування в сучасному світі.

Водночас, президент вважає, що влада є непрозорою у питаннях нарахування цін та тарифів у житлово-комунальній сфері.

Зрештою, рішення РНБО невтішне для уряду - стан житлово-комунального господарства визнали як такий, що становить потенційну небезпеку життєдіяльності населення. Вихід – реформа ЖКХ, приватизація жеків, створення конкуренції та не лише збільшення тарифів, але й покращення якості послуг.

Інше питання – СНД. Ющенко каже, що інтерес України до цього об`єднання залежить від його реформи -- чи зможе воно у своїй роботі набути реального економічного змісту. Але співпраця з СНД не може шкодити головному зовнішньополітичному курсу на євроатлантичну інтеграцію.
А ще Ющенко поставив перед РНБО конкретні завдання: сформувати стратегію національної безпеки, розробити нову військову доктрину, надати реальну і потужну підтримку військово-промисловому комплексу, брати активну участь у вирішенні економічних питань, активно працювати над подоланням корупції.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG