Спеціальні потреби

Буш взяв участь в святкуванні Гелловін


У вівторок у Сполучених Штатах відзначали Гелловін. Це свято бере свій початок ще від кельтських ритуалів, за допомогою яких люди намагалися відстрашити злих духів. Майже так сталося і цього року - переодягнені люди виходили на вулиці і влаштовували костюмовані паради.

Участь у святі взяв і Президент США Джордж Буш, який у той час перебував у штаті Джорджия. Мета візиту Буша туди була, звісно, політична. Там він підтримував кандидатів-республіканців, які балотуються на проміжних виборах у Конгрес. Але не обійшлося і без його участі в святкуванні Гелловіну. Щоправда Буш обмежився тим, що роздавав дітям цукерки в упаковках з президентською печаткою. Він також фотографувався з родинами, що прийшли на парад.

А у Голлівуді тисячі костюмованих героїв заповнили вулиці, де проходив маскарадний карнавал 2006. Музичний супровід усього цього забезпечували Кевін Федерлайн, Буґі Найтс та Пола Де Анда. Та чи не найбільший парад костюмів проходив уночі у Нью-Йорку. На Гелловін-параді Ґринвіча побували навіть члени рок-гурту ''Кісс'', які користувалися шаленою популярністю у публіки. Також 33-ій щорічний Гелловін-парад відвідало і чимало потвор, таких як наприклад дияволи чи відьми. Ще був чоловік, який виглядав як лідер Північної Кореї Кім Чен Ір, обвішаний бомбами. ''Я на мав ракети, яка б дістала сюди, тому приїхав особисто'', - пожартував він.

Сам парад бере свій початок ще з далекого 1973 року, коли організовувався виключно як розвага для дітей. Але згодом він почав привертати увагу дедалі більшої кількості людей, які тисячами почали виходити на вулиці. Взяти участь в такому дійстві може кожен, щоправда за однієї умови - треба мати костюм.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG