Спеціальні потреби

Американський уряд закликає удосконалити засоби безпеки на автомобілях


Бокові подушки безпеки, кажуть урядовці, могли б врятувати дві тисячі життів на рік, а технологія ''електронний контроль стабільності'' могла б попереджати 10 тисяч летальних випадків щороку.

Нові дослідження Страхового інституту дорожньої безпеки показують, що бокові подушки безпеки, які захищають голову, могли б зменшити кількість смертей водіїв на 37 відсотків. Ен Маккарт - одна з авторів цього дослідження, говорить так: ''Якщо б усі автомобілі мали передні бокові подушки безпеки для голови, ми могли б врятувати аж дві тисячі життів на рік''.

Минулого місяця американська Національна Адміністрація безпеки дорожнього руху заявила, що вона хоче запровадити обов’язковий електронний контроль стабільності на усіх автомобілях до 2012 року. Нова технологія автоматично починає гальмувати, коли необхідно, й сповільнює двигун, у такий спосіб запобігаючи надмірному гальмуванню і заносам. Електронний контроль стабільності вже є стандартною технологією у 29 відсотках автомобілів 2006 року випуску. Його застосування на усіх автомобілях, за словами дослідників, може врятувати щонайменше 10 тисяч життів на рік.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG