Спеціальні потреби

До Вашингтону з'їхалися найкращі винахідники світу


Деякі з найкращих молодих розумів світу зустрілися в американському прибережному тихоокеанському штаті Вашингтон, аби позмагатися в технологічних досягненнях. Там побував і Білл Ґейтс.

Білл Ґейтс з Майкрософт зустрів усіх: студентів з Японії, Індії, Німеччини. Вони випробовують себе в технології, яка матиме вплив на вирішення реальних проблем зі здоров'ям людей у світі. Ось наприклад спеціальні браслети на руку допоможуть сліпому уникати перешкод, адже вібруватимуть, даючи таким чином найпростіші вказівки. З усього видно, що Гейтсу все це довподоби.

''Якщо ми зберемо докупи усіх розумних людей, застосуємо найостанніші ресурси, дамо їх цим людям і вичекаємо певний період часу, то ми зможемо говорити про стрибок крізь десятиліття, зокрема в лікуванні багатьох хвороб і зміні освіти, що й справді може статися'', - говорить Ґейтс.

А Брукс Голлар - студент-винахідник говорить таке: «Гадаю, кожен з присутніх щиро сподівається, що матиме успіх якщо не з цим продуктом, над яким зараз працює, то з будь-яким іншим, над яким працюватиме в майбутньому».

Винаходи вишиковано в порядку: від кишенькових пристроїв до програмного забезпечення, віртуальних окулярів. І переможцем стає Співдружність Вірджинії. Брукс Голлар і його товариші по команді вигадали кишеньковий пристрій, який з'єднує пацієнтів з лікарями. «Кишенькова ДокСистема дозволяє лікарям і пацієнтам узгоджувати свою роботу. Вона підказує пацієнтам, які ліки приймати чи як проходити процедури», - говорить Брукс. Тепер вони представлятимуть Сполучені Штати на світовому фіналі спонсорованих Майкрософт змагань у Нью Делі, Індія, у серпні місяці.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG