Спеціальні потреби

Глава МВС про скандал з Андрiєм Ющенком


Попри мовчання основних телеканалів, в Україні продовжує набирати обертів скандал, пов`язаний з сином Вiктора Ющенка. Сьогодні з вуст в.о. міністра внутрішніх справ Юрiя Луценка пролунали звинувачення на адресу пораненого прокурора Олександра Кузовкiна у відмові співпрацювати з міліцією та у шантажі президента.

Прокурор Кузовкін не хоче давати свідчення міліції. Таку позицію Бориспільського прокурора, пораненого 19 травня гумовою кулею, скритикував виконуючий обов`язки міністра внутрішніх справ України. Як повідомив Юрій Луценко на прес-конференції в Дніпропетровську, потерпілого двічі викликали в МВС – і двічі він в грубій нецензурній формі відмовлявся. За твердженням Луценка, Кузовкін вважає, що справу повинна розслідувати не міліція, а прокуратура, і кваліфікуватись вона має не як “хуліганство”, а як “замах на посадову особу”.

Водночас сам в.о.міністра вважає справу рядовою для міліції – хіба що інцидент набрав незвичного розголосу через розмови про можливу причетність сина президента. При цьому Луценко знову категорично це спростував. “У мене немає жодних підстав говорити про причетність членів родини Ющенка”, -- заявив головний міліціонер, пославшись на письмові свідчення потерпілого: згідно з ними, один із нападників був 30-35 років із залисинами, другий 40-45 років і кавказької національності. Як він додав, “декому дуже хотілося б, щоб серед цих двох людей був упізнаний син Ющенка, але це неможливо”. Луценко закликав Кузовкіна не шантажувати президента. “Одне він розказує пресі, інше дає в свідченнях, і відмовляється приходити для надання свідчень – я розглядаю це як шантаж влади”, -- сказав урядовець.

Заперечуючи причетність Андрія Ющенка до нападу на Бориспільського прокурора, керівник МВС ще раніше, окрім віку нападників, посилався на буцімто “переплутані” потерпілим автомобільні номери. На автівці зловмисників начебто були не київські, а дніпропетровські номери. Утім, ця версія, як виглядає, не підтвердилась. Про це пише тижневик “Корреспондент”, який виніс на обкладинку свіжого номера статтю “Випробування Андрюшою”. Дніпропетровчанка Ганна Деркач, на чоловіка якої зареєстрована машина з вказаними Луценком номерами, була шокована, почувши, що їх Опель-Кадет згадують у контексті київського скандалу. “І машина, і чоловік у п`ятницю 19-го були в Дніпропетровську, це можуть підтвердити сусіди, і на роботі”, -- розповіла жінка виданню.

Нагадаю – в прокурора Кузовкіна стріляли 19 травня у центрі Києва. Деякі видання повідомили про причетність сина президента і його охоронця. Міліція і прокуратура це спростували. Потерпілий також заперечив, що на нього напав син Ющенка, сказавши, що не знає того в лице.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG