Спеціальні потреби

Президентом НТКУ став Віталій Докаленко


Сьогодні президент України таки визначився з кандидатурою нового керівника Національної телекомпанії України. Після відставки з цієї посади Тараса Стецьківа у вересні крісло президента НТКУ залишалося вакантним. Експерти зазначали, що вибів нового очільника державного телебачення покаже, чи відбудеться в Україні суспільне телебачення.

До останнього дня президент Ющенко не міг визначитися, кому доручити керувати державним телебаченням на період виборчої кампанії. Українські медіа постійно давали суперечливу інформацію про призначення тієї чи іншої кандидатури, однак офіційного указу так і не бачили. Врешті, після факту кількох перемовин із шістьма кандидатами, президентом НТКУ несподівано для багатьох став голова правління телеканалу Тоніс Віталій Докаленко. Його у четвер таки представив держсекретар Олег Рибачук.

Так звана команада реформаторів, яка працювала на каналі з Тарасом Стецьківим, подала у відставку. Це вже зробив віце-президент Андрій Шевченко та керівник новин Василь Самохвалов.
Олег Рибачук, який свого часу заявляв, що керінвиком НТКУ призначать людину, яка представить кращу програму перетворення державного мовлення на суспільне, тепер був змушений виправдовуватися, адже такі програми представив Андрій Шевченко та Олександр Ткаченко, а не Віталій Докаленко.

Втім новий керівник також заявив, що головне його завдання - створити суспільне мовлення, однак як і коли, він ще не знає. На запитання, що будуть міняти на каналі, Докаленко відповів „не знаю”, заявивши, що раніше не дивився УТ-1, Вiн додав, що сформулює свої плани після ознайомлення з його роботою.

Водночас профспілкам, які раніше повстали проти попереднього керінвицтва каналу через плани скорочення працівників, Віталій Докаленко пообіцяв: всі залишаться на своїх місцях.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG