Спеціальні потреби

Заключний день економiчного форуму в Києвi


В Україні продовжив роботу економічний форум, на який приїхали бізнесмени з різних країн та п`ять президентів. Сьогодні перед учасниками форуму виступила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко. Її головні тези – Україна готова гарантувати інвесторам сприятливий інвестиційний клімат та закликає звернути увагу на енергетичні проекти.

Українська прем`єрка гаряче переконувала учасників бізнес-форуму вкладати гроші в Україну. Особливо Юлія Тимошенко наголошувала на енергетичних проектах – добудові нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька, побудові нового, складного, але потенційно дуже прибуткового коридору через Чорне море, розробці та модернізації вугільної галузі України. Тимошенко переконана, що після вчорашнього підписання меморандуму між українською владою про гарантії прав власності та забезпечення законності при їх реалізації, інвестори мають гарантії про захист їх капіталів.

Найбільше питань до українського перм`єра було стосовно реприватизації. У зв`язку з численнми реприватизаційними скандалами, інвестори хочуть знати, чого можна чекати в Україні. Юлія Тимошенко їх запевнила, що все вiдбуватиметься згiдно iз законом. Тобто, всім, кого суди визнають винними у незаконній приватизації, пропонуватимуть доплатити за приватизовані об`єкти. Єдине виключення, схоже, принципове для нової влади – Криворіжсталь.

Загалом, протягом всього форуму усі українські владні посадовці намагалися переконати потенційних інвесторів, що вкладати гроші в Україну вигідно і безпечно. Чи повірять цим запевненням інвестори, буде видно з кільксоті підписаних ближчим часом угод. Поки що експерти фіксують лише зниження темпів економічного росту та той факт, що попри очікування, значного приросту іноземних інвестицій в Україну після помаранчевої революції поки що не відбулося.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG