Спеціальні потреби

Мiнiстр Луценко про звинувачення на адресу МВС


Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко сьогодні коментував дії своїх підлеглих під час затримання Івана Різака. Луценко обіцяє службове розслідування щодо можливого порушення прав народних депутатів. Водночас він відкидає звинувачення у політичних замовленнях. Втiм опозиція продовжує називати дії українських правоохоронців політичним переслідуванням.

Керівник головного міліцейського відомства країни Юрій Луценко сьогодні звітував перед журналістами по найбільш резонансним кримінальним справам. Для того, аби спростувати звинувачення у політичних замовленнях, разом із міністром на прес-конференції був голова рахункової палати Валентин Симоненко. Він каже, що міліція почала реагувати на порушення, зафіксовані рахунковою палатою, хоч раніше більшість з них просто ігнорувалися. Наприклад, він відкидає звинувачення у політичній заангажованості під час розслідувань роботи екс-губернатора Харківщини Євгена Кушнарьова. Симоненко говорить, що дуже часто гроші в Харкові йшли зовсім не туди, куди виділялися:

«Замість святкування ювілею Харкова, відремонтували міськадміністрацію на півтора мільйона. Гроші, які були виділені з бюджету на ліквідації аварій, теж пішли не туди, куди потрібно. Під час побудови метрополітену незаконні операції були проведені з шестимільйонним кредитом».

Наразі у МВС майже дві сотні криманільних справ проти колишніх високопосадовців. Міліцiя має питання як до колишнього прем`єра Януковича, так і до голови адміністрації Віктора Медведчука. Його хочуть запитати про будиночок у Закарпатті та відвединих для нього кількох гектарів заповідної землі. Є інформація, що це розкішне помешкання будували за державні гроші.

Непереливки зараз і екс-губренатору Закарпаття Івану Різаку. Керівники силових відомств кажуть, що він залишатиметься за гратами аж до завершення слідства. Втім з приводу його затримання питання є. Міністр Луценко визнає, що коли міліціонери розрізали наручники, якими прикула себе до Різака депутат Прошкуратова, вони порушили закон. Оскільки торкнулися до недоторканних.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG