Спеціальні потреби

Новий підвид COVID-19 перенесли по Європі туристи з Іспанії - дослідження


Підвид коронавірусу, що з‘явився у Іспанії на початку літа поширився територією низки інших країн в Європі і станом на середину вересня превалював в таких країнах як Швейцарія, Ірландія, Велика Британія, Норвегія, Латвія, Нідерланди та Франція.

Дослідники припускають, що вірус поширився у час, коли було частково знято обмеження на подорожі всередині Європи протягом літніх місяців

Про це йдеться в новому дослідженні швейцарських та іспанських науковців, опублікованому в четвер.

В Європі наразі представлено сотні підвидів коронавірусу, але мало які з них зустрічаються так широко як 20А.EU1, стверджують науковці.

Цей підвид вірусу перенесли подорожуючі з Іспанії до інших європейських країн. Дослідники припускають, що вірус поширився у час, коли було частково знято обмеження на подорожі всередині Європи протягом літніх місяців.

Збільшення поширення 20А.EU1 «означає, що правила та обмеження щодо літніх подорожей загалом були недостатніми, щоб запобігти передачі», - цитує дослідників видання Business Insider.

Більше ніж чотири п‘ятих всіх нових випадків заражень у Великій Британії походять від цього підвиду вірусу, йдеться в дослідженні.

Дивіться також: У більшості американських штатів зростають темпи поширення COVID-19 і кількість госпіталізацій. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG