Спеціальні потреби

Більше мільйона американців отримали перше щеплення від COVID-19


Станом на середу більше мільйона американців отримали першу дозу вакцини від COVID-19, повідомили Центри США з контролю над захворюваннями (CDC).

«Кількість заражень в країні продовжує зростати, тому це досягнення відбувається у надзвичайно важливий час і допоможе захистити тих, хто перебуває на передовій - наших працівників сфери охорони здоров‘я, які лікують пацієнтів з COVID-19, а також наші найбільш вразливі групи: літніх людей, що проживають в геріатричних пансіонатах та закладах допомоги», - заявив директор CDC Роберт Редфілд.

Майже 9,5 мільйона доз вакцин виробництва компаній Pfizer та Moderna вже розподілено. Все ж, експерти американської ініціативи із розподілу вакцини «Космічна швидкість» заявляють, що попередню мету вакцинувати 20 мільйонів людей до кінця року, можливо, не буде досягнуто.

«Мету навряд чи буде досягнуто, - заявив під час спілкування з пресою у середу головний радник ініціативи «Космічна швидкість» Монсеф Слауї. - Процес вакцинації - проведення уколів в руку - відбувається повільніше ніж ми думали».

В середу у США зареєстрували більше 228 000 нових випадків зараження та більше 3 300 смертей від коронавірусної хвороби, згідно з даними Університету Джонса Гопкінса.

Дивіться також: Студія Вашингтон. Уряд США додатково закупить 100 млн доз вакцини Pfizer

Студія Вашингтон. Уряд США додатково закупить 100 млн доз вакцини Pfizer
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:01 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG