Спеціальні потреби

Трамп вимагає змінити умови нового пакету економічної допомоги американцям


У вівторок президент США Дональд Трамп заявив, що може не підписати новий схвалений Конгресом США законопроект, що передбачає надання економічної допомоги обсягом 900 мільярдів доларів США задля подолання наслідків пандемії COVID-19 а також затверджує урядові видатки обсягом 1,4 трильйона доларів.

У відео, розміщеному в соцмережах, Трамп наголосив на «витратних» положеннях, включаючи, зокрема видатки на військову допомогу Єгипту, музеї, сільськогосподарські програми, пише «Голос Америки».

Щодо заходів із подолання наслідків пандемії COVID-19, Трамп заявив про необхідність збільшення суми прямих виплат американцям з $600, які передбачає законопроект, до $2000 на особу та $4000 на пару.

«Прошу Конгрес змінити цей законопроект і збільшити сміховинно низькі $600 до $2000, або $4000 на пару, - заявив Трамп. - Я також прошу Конгрес негайно позбутись витратних та непотрібних пунктів проекту і надіслати мені відповідний законопроект, або вирішувати питання подолання наслідків COVID буде вже наступна адміністрація».

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі відповіла на звернення Трампа. У своїй заяві вона пообіцяла, що Демократична партія в Палаті представників проголосує за збільшення виплат.

«Республіканці неодноразово відмовлялись говорити про те, яку суму президент хотів би побачити на чеках прямих виплат, - твітує Пелосі. - Нарешті президент погодився на $2000 - Демократи готові винести це на голосування одностайно. Зробімо це!»

Новообраний президент США Джо Байден висловив підтримку пакету допомоги, але назвав його лише першим кроком. «Лідери як Палати представників, так і Сенату заслужили на визнання своїх зусиль у досягненні складного компромісу, - заявив Байден у вівторок. - Як і всі компроміси, він далекий від ідеалу, однак надає життєво важливу допомогу у ключовий момент. Все ж, як я зауважував, цей проект є лише першим кроком, першою виплатою у подоланні більш ніж однієї кризи, які ми переживаємо».

Лідер більшості в Сенаті республіканець Мітч Макконнелл в понеділок в коментарі АР наголосив, що республіканці вивчатимуть пропозиції щодо подальшої допомоги. «Щодо наступних кроків - давайте розглянемо це питання, - сказав Макконнелл. - Я із радістю вивчу пропозиції на основі потреб, що постануть у лютому та березні».

Дивіться також: Палата Представників та Сенат США проголосували за новий пакет підтримки американської економіки на тлі пандемії. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG