Спеціальні потреби

“Ми ніколи не погодимось з цією загрозою європейській безпеці” - Урсула фон дер Ляєн про агресію Путіна 


Президентка Єврокомісії віддала належне уряду Канади за те, що він робить “більше ніж належне” і “виходить далеко за межі необхідного” для підтримки України, “порівняно з іншими”.
Президентка Єврокомісії віддала належне уряду Канади за те, що він робить “більше ніж належне” і “виходить далеко за межі необхідного” для підтримки України, “порівняно з іншими”.

“Важкі часи виявляють справжніх друзів”, - з таким зверненням виступила у парламенті Канади президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. За її словами, через війну росіян, яку вона називає “викликом демократії”, зв’язки між Канадою та Європою лише зміцнилися.

“Путін відмовляється визнавати свободу (українців - ред.) і їхню незалежність. І з цим ми просто не можемо змиритися. - зазначила у промові у вівторок президентка Європейської комісії. - Ми ніколи не погодимося з цією загрозою європейській безпеці та самій основі нашої міжнародної спільноти. Я знаю, що зобов’язання Канади такі ж непохитні, як і наші”.

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що ЄС планує до кінця року навчити принаймні 30 тисяч українських військових.

“Ми продовжимо підтримувати Україну у ці темні часи, до української перемоги. З обох боків ми посилюємо нашу підтримку Україні, зокрема і військову, адже українці мають усю необхідну мужність і дух, але їм потрібна зброя. Європейський Союз вже надав військового обладнання на 12 мільярдів євро. Паралельно, ми будемо продовжувати тренувати українських військових, як це робите ви ще з 2015-ого року. І координація між канадською та європейською місією військової допомоги для України – чудова. З європейського боку наша мета - навчити 30 тисяч українських військовослужбовців до кінця року”, - зазначила президентка Єврокомісії.

Вона віддала належне уряду Канаду за те, що він робить “більше ніж належне” і “виходить далеко за межі необхідного” для підтримки України, “порівняно з іншими”.
Зокрема, президентка Єврокомісії зазначила, що канадська програма Operation Unifier із тренувань українських військових, яку заснували ще у 2015 році, допомогла українцям ефективно чинити опір російським військам з самого початку вторгнення росіян.

Операція UNIFIER – це військова місія Збройних сил Канади з навчання та розбудови потенціалу Збройних Сил України. Програму запустили у 2015 році на прохання українського уряду. Після повномасштабного вторгнення в Україну цю програму розширили, а її мандат продовжили до березня 2025 року.

Під час промови у канадському парламенті фон дер Ляєн кілька разів викликала овації. Перед її виступом прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав фон дер Ляєн “палкою прихильницею України”.

«Ви лідерка, яка надихає, яка відіграла центральну роль в активізації підтримки України та її народу», — сказав Трюдо.

Після Канади Урсула фон дер Ляєн відвідує Сполучені Штати Америки. Як повідомляють американські ЗМІ, вона прибула до Вашингтона у середу, а у п'ятницю планує зустрітися у Білому домі із президентом США Джо Байденом.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG