Спеціальні потреби

США запровадили санкції проти металургійних компаній Росії, які пов’язані з виробництвом зброї


Порт у Владивостоці, Росія, 5 вересня, 2022. REUTERS/Vladimir Soldatkin
Порт у Владивостоці, Росія, 5 вересня, 2022. REUTERS/Vladimir Soldatkin

Міністерство фінансів США оголосило про новий пакет санкцій щодо російських металургійних та гірничодобувних компаній, які постачають продукцію для оборонної промисловості РФ. Про це йдеться у заяві Міністерства фінансів США з нагоди роковин від початку повномасштабної війни Росії в Україні.

До оновленого санкційного переліку Міністерства фінансів США потрапили зокрема чотири російські металургійні компанії, які уряд США пов’язує з виробництвом озброєння: «Центральний НДІ «Буревісник» - виробник металів, озброєння та артилерії; завод "Металург-Туламаш" - виробник сталі та озброєння для російського флоту; компанія "ТПЗ-Рондол", яка є дочірнім підприємством одного з провідних російських виробників боєприпасів; а також "Мценскпрокат" - виробник металевих сплавів і продукції для російської авіаційної та оборонної промисловості, йдеться в повідомленні.

Також Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 22 фізичних та 83 юридичних осіб, пов'язаних з іншими секторами економіки. Під обмеження потрапили 11 російських фінустанов, зокрема один із найбільших банків Росії - «Московський кредитний банк». Крім того, заходи спрямовані проти осіб та компаній, які допомагають Росії обходити запроваджені раніше санкції. Це особи та компанії зі Швейцарії, Італії та інших країн.

У повідомленні Міністерства фінансів зазначено, що новий пакет санкцій проти Росії розроблений у координації із союзниками та партнерами по G7.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен наголосила, що минулого року США разом з історичною коаліцією міжнародних партнерів вжили заходів, аби послабити військово-промисловий комплекс Росії та зменшити доходи, які вона використовує для фінансування війни в Україні.

"Наші санкції мали як короткостроковий, так і довготривалий вплив, який гостро проявився в боротьбі Росії за поповнення своїх озброєнь та в її ізольованій економіці. Наші сьогоднішні дії з партнерами по G7 показують, що ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно», - зазначила Єллен.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG