Спеціальні потреби

Пелосі в Мюнхені: «Ми просто переможемо, дитинко. Ми просто витримаємо, доки не переможемо».


Пелосі: «Це послання успіху, налаштування на перемогу».
Пелосі: «Це послання успіху, налаштування на перемогу».

Американське суспільство підтримує боротьбу України за свободу, і ця позиція залишається незмінною, заявила колишня спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі.

Американський народ прийняв українців у свої домівки. Вони за перемогу
Ненсі Пелосі

Відповідаючи на запитання під час дискусії на Мюнхенському безпековому форумі щодо американської підтримки України, Пелосі сказала, що більшість американців розуміє, що українці борються за свободу і готові їх у цьому підтримувати.

«Можливо, є ті, хто каже – не хочу витрачати гроші чи те, чи інше, але переважно американський народ прийняв українців у свої домівки. Вони за перемогу», – сказала Пелосі.

На її думку, якщо в пресі повідомляють, що є деяке послаблення, то воно не впливає на загальні настрої.

«Це послання успіху, налаштування на перемогу. Преса задає всілякі питання. Або чому ти це питаєш? Ми просто переможемо, дитинко. Ми просто витримаємо, доки не переможемо. Це про демократію, свободу, свободу. Для українського народу, але для світу», – сказала Пелосі.

Вона додала, що про це на Мюнхенській конференції також чікто сказала віце-президентка США Камала Гарріс, що потрібно «тримати стрій проти Путіна».

«Я не боюся того, що є послаблення підтримки народу України», – сказала Пелосі.

Згідно з новим опитуванням, яке було опубліковано 15 лютого, підтримка України серед американців дещо зменшилася. Сорок вісім відсотків стверджують, що вони за надання США зброї Україні, 29 відсотків проти, а 22 відсотки кажуть, що вони ні за, ні проти, мовиться в опитуванні, яке провели спільно агентство Associated Press та Центр дослідження громадської думки NORC.

У травні 2022 року, менш ніж через три місяці війни, 60 відсотків дорослих американців заявили, що вони були за відправку Україні зброї.

Американці приблизно порівну розділилися щодо надсилання державних коштів безпосередньо в Україну: 37 відсотків за, 38 відсотків проти, а 23 відсотки не визначилися.

Згідно з іншим опитуванням, опублікованим соціологічною компанією Gallop 5 лютого, кількість американців, які хочуть, щоб Сполучені Штати підтримали Україну у поверненні її території, навіть якщо це призведе до тривалого конфлікту, залишилася стабільною, на рівні 65% дорослого населення.

Водночас 31% продовжують говорити, що вони воліли б, щоб США працювали над швидким припиненням війни, навіть якщо це дозволить Росії зберегти частину українських територій.

Ненсі Пелосі, яка склала повноваження спікерки Палати представників Конгресу з початку нинішнього року, побувала в Україні та на власні очі бачила руйнування, яке принесла російська агресія.

У своєму виступі у Мюнхені вона сказала, що історії українського опору, які вона почула в Києві та в містах поблизу Києва, які перебували в російській окупації, її дуже надихнули. Її надихнули люди, чий дух не зламала жорстокість російських солдатів.

У своєму інтерв’ю Українській службі «Голосу Америки» напередодні візиту до Мюнхена Пелосі запевнила, що рік потому, «Сполучені Штати та наші союзники залишаються повністю відданими боротьбі за демократію в Україні, яка насправді є боротьбою за демократію у всьому світі».

Дивіться також:

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG