Спеціальні потреби

Байден оголосив найбільший пакет допомоги Україні - майже 3 млрд доларів


Архівне фото: президент США Джо Байден у Білому домі, серпень 2022 року. (AP Photo/Іван Вуччі)
Архівне фото: президент США Джо Байден у Білому домі, серпень 2022 року. (AP Photo/Іван Вуччі)

Сполучені Штати оголосили про найбільший транш оборонної допомоги Україні - майже 2,98 млрд доларів зброї та обладнання надійде Україні за Ініціативою безпекової допомоги Україні. Про це президент США Джо Байден заявив в середу, 24 серпня, в День незалежності України.

Темрява, яка рухає автократією, не зрівняється з полум'ям свободи, яка запалює душі вільних людей усюди
Джо Байден

"Це дозволить Україні придбати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, системи захисту від безпілотників та радари, щоб забезпечити здатність продовжувати захищатись в довгостроковій перспективі", - йдеться в заяві, розміщеній на сайті Білого дому.

"Темрява, яка рухає автократією, не зрівняється з полум'ям свободи, яка запалює душі вільних людей усюди", - виголосив американський президент, у вітальному слові до Дня незалежності України.

"Я знаю, що цей День незалежності з гіркотою зустрічають багато українців, адже тисячі з них вбито чи поранено, мільйони мусили переїхати зі своїх домівок і багато стали жервами російських звірств та нападів, - заявив Байден. - Однак шість місяців невпинних атак лише зміцнили гордість українців за себе, свою країну а також 31 рік незалежності".

Байден запевнив, що США, включаючи українську діаспору в країні "прагнуть бачити Україну демократичною, незалежною, суверенною та процвітаючою країною на десятиліття вперед".

"Народ України став натхненням для світу завдяки своїй хоробрості та відданості свободі", - йдеться у твіті Байдена, присвяченому Дню незалежності України.

До Дня незалежності України, Німеччина також оголосила про плани надати оборонну допомогу обсягом більше 500 мільйонів євро, а Канада заявила про надання 3,85 млн дол для фінансування екстрених служб України та поліції а також дорадчої роботи для міноборони України, повідомили в АР.

Статтю доповнено інформацією про твіт президента США Джо Байдена

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG