Спеціальні потреби

"Маємо рухатися зі швидкістю війни", - Ллойд Остін про оборонну допомогу Україні


Очільник Пентагону Ллойд Остін подякував союзникам США, Німеччині та Британії, за рішення надіслати Україні засоби для протиповітряної оборони, зокрема Остін назвав важливим рішення Німеччини надати Україні 50 такнів "Гепард". Остін також відзначив допомогу, яку надає Україні Канада. Заяви прозвучали під час прес-конференції за результатами засідання щодо оборони України, організованому США в Німеччині на базі Рамштайн, повідомляє журналіст Голосу Америки Джефф Сельдін.

"Щодня ми бачимо більше, - сказав Остін про допомогу, - але ми не можемо гаяти час. Мусимо рухатись із швидкістю війни", - наводить Сельдін слова Ллойда Остіна.

"Ми не можемо гаяти часу". Остін - про оборонну допомогу Україні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:30 0:00

"Робота, яку ми робимо разом в рекордний час є значним фактором на полі бою, - додав Остін. - Президент Зеленський чітко заявив мені про це на зустрічі у неділю в Києві. Країни у всьому світі долучаються, щоб забезпечити нагальні потреби України". Остін додав, що уряди країн співпрацюють з військовою індустрією, щоб забезпечити допомогу Україні а також власні потреби.

Остін оголосив про створення робочої групи, яка зустрічатиметься щомісяця для координації допомоги Україні.

В конференції взяли участь представники більш ніж 40 країн. Серед учасників - посадовці країн НАТО та партнерів, також участь в засіданні беруть генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, міністр оборони України Олексій Резніков.

Резніков подякував Остіну за провідну роль в координації допомоги.

"Справжні друзі, які стоять на нашому боці, зібрались, щоб підтримати нас на полі бою за волю та демократію", - написав Резніков у Twitter. Він також повідомив в соцмережах, що передав країнам перелік необхідної Україні зброї.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG