Спеціальні потреби

США запровадили найбільший пакет санкцій проти корупціонерів


Фото: Міністерство фінансів США
Фото: Міністерство фінансів США

65 осіб та установ, включаючи 5 колишніх та теперішніх болгарських посадовців та болгарського «олігарха» Вассіля Бокова, потрапили під нові санкції Міністерства фінансів США.

Цей пакет санкцій є найбільшим, який США ввели в рамках так званого «Закону Магнітського» за часу інснування програми, повідомило Міністерство фінансів США.

«Адміністрація переконана, що корупція шкодить верховенству права, послаблює економіку та економічне зростнання, шкодить демократичним установам, роздмухує конфлікти та позбавляє невинних цивільних основоположних прав людини», - йдеться в заяві Міністерства фінансів США.

Відповідні обмеження проти осіб з цього переліку запровадив також і Державний департамент. Серед звинувачень проти посадовців, зокрема є те, що перебуваючи на посадах заступника міністра економіки, директора агенції з питань болгар за кордоном та головного секретаря цієї агенції, Манолєв, Гаралампієв та Томов проводили корупційні дії, які шкодили верховенству права і довірі болгар демократичним урядовим установам, державним процедурам, включаючи використання їхнього політичного впливу для особистого зиску.

Також, зазначається, що член парламенту Делян Пеєвський використовував Ілко Желязкова, посадовця Національного бюро з контролю за спеціальними інструментами збору розвідданих, щоб просувати вплив і платити хабарі з метою захиститись від громадського контролю.

Запровадження цих санкцій свідчать про відданість США подоланню корупції, наголосили у відомстві. «Ці дії надсилають потужний сигнал, що Сполучені Штати підтримують всіх болгар, які прагнуть викорінити корупцію. Ми віддані тому, щоб допомогти нашим партнерам повністю реалізувати свій потенціал, долаючи системну корупцію та вимагаючи підзвітності корумпованих посадовців», - йдеться в повідомленні Міністерства фінансів США.

Дивіться також: Двопартійна делегація сенаторів США прибула в Україну із Литви

Двопартійна делегація сенаторів США прибула в Україну із Литви. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

XS
SM
MD
LG