Спеціальні потреби

Декількох поліцейських Капітолію США відсторонили від служби після подій 6 січня


Декількох офіцерів поліції Капітолію США відсторонили від служби після подій 6 січня, коли натовп пішов штурмом на будівлю американського парламенту. Про це заявила в.о. очільника поліції Капітолію Йогананда Піттмен.

В результаті нападу в середу загинуло п‘ятеро осіб. Одна жінка загинула від пострілу, троє померли від медичних ускладнень, один поліцейський помер у лікарні після поранень під час протистояння із натовпом. Згідно з повідомленнями ЗМІ, юрба, що в середу увірвалась штурмом до будівлі Капітолію, вибила вікна, двері, смітила, паплюжила предмети мистецтва і навіть влаштовувала всередині невеликі вогнища.

Піттмен висловила співчуття родинам двох поліцейських, які померл після чергування в середу - один, Браян Сикник, помер після поранень в лікарні, а інший, Говард Лібенгуд, вчинив самогубство.

Деякі американські конгресмени відзначили хоробрість офіцера поліції Капітолію Юджина Гудмена, якому під час заворушень, вдалось відвести розлючений натовп від приміщень, де перебували конгресмени.

Піттмен запевнила, що поліція Капітолію співпрацює зі слідством, що триває стосовно подій 6 січня.

Раніше конгресмен Тім Раян, який очолює підкомітет Палати представників США, що розслідує поведінку поліції під час подій 6 січня, заявив пресі, що двох поліцейських відсторонено від служби - один із них, буцімто, робив селфі із протестувальниками, а інший вдягнув кепку з гаслом «Повернімо велич Америці» і «почав давати вказівки» учасникам протесту.

Після подій 6 січня голова поліції Капітолію Стівен Санд подав у відставку на тлі критики про непідготовленість поліції.

Дивіться також: Інавгурація Джо Байдена: у Вашингтоні посилюють охорону. Відео

Інавгурація Джо Байдена: у Вашингтоні посилюють охорону. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

XS
SM
MD
LG