Спеціальні потреби

В Ірані вбили провідного вченого-атомника


Фото іранської новинної агенції Fars з місця вбивства Мохсена Фахрірзаде
Фото іранської новинної агенції Fars з місця вбивства Мохсена Фахрірзаде

Провідного вченого Ірану, якого вважали відповідальним за таємну програму країни з розробки ядерної зброї, було вбито. Цю інформацію підтвердило Міністерство оборони країни, назвавши вбивць «терористами».

«Якщо Іран колись би захотів скористатись [збагаченням урану] для виготовлення зброї, Фахрірзаде став би відомий як батько іранської бомби», - наводить ВВС слова західного дипломата в коментарі Reuters в 2014 році.

Нападники атакували машину в якій перебував Мохсен Фахрізаде з автоматами та вибухівкою, поблизу Тегерана, повідомляють державні ЗМІ Ірану.

Деякі впливові особи в Ірані пов’язали вбивство з Ізраїлем. Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф написав у Twitter про «серйозні свідчення ролі Ізраїлю» і закликав міжнародну спільноту засудити напад. Влада Ізраїлю поки не коментувала ці повідомлення.

Вбивство Фахрізаде може спонукати Іран до дій проти сил США в регіоні, заявив високопосадовець Державного департаменту США в коментарі NPR. Раніше США вже пов‘язували напади на американських військових в Іраку з силами в Ірані.

Дивіться також: Експлейнер: як працює перехідний процес у США. Відео

Експлейнер: як працює перехідний процес у США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG