Спеціальні потреби

ФБР відкриває контррозвідувальні справи щодо Китаю кожні 10 годин, - Рей


Крістофер Рей під час виступу на події Гудзонівського інституту, 7 червня 2020 року
Крістофер Рей під час виступу на події Гудзонівського інституту, 7 червня 2020 року

Шпигунство та крадіжка інформації з боку Китаю становлять «найбільшу довгострокову загрозу для США». Про це заявив директор ФБР Крістофер Рей, виступаючи в Гудзонівському інституті у Вашингтоні в середу.

«Ставки не можуть бути вищими», - сказав він, коментуючи зусилля китайського уряду з впливу на китайську діаспору, особливо дисидентів, з метою примусити їх до повернення, проведення шпигунської діяльності, крадіжки Китаєм персональних даних.

«У США люди потерпають від фактичних крадіжок з боку Китаю у таких величезних масштабах, що це становить один з найбільших перетоків благ за історію людства. Якщо ви дорослий американець, скоріш за все, Китай вкрав ваші особисті дані», - заявив Рей.

«Ми досягли часу, коли ФБР відкриває контррозвідувальні справи, пов‘язані з Китаєм, кожні 10 годин, - говорить Рей. - З майже 5 000 активних контррозвідувальних справ по всій країні, майже половина пов‘язана з Китаєм».

Рей звернувся до американців китайського походження з закликом інформувати ФБР у випадку тиску з боку китайських посадовців.

У відносинах США та Китаю зростає напруга. Президент США Дональд Трамп неодноразово критикував Китай, зокрема за приховування даних про пандемію коронавірусу на початковій стадії, використання технологій 5G для урядових цілей шпигунства. Держсекретар США Майк Помпео цього тижня заявив про можливість заборони мережі TikTok, розробленої в Китаї, але дуже популярної в світі та США.

Дивіться також: 25 громадян Росії опинилися в новому санкційному списку, оголошеному Великою Британією. Відео

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG