Спеціальні потреби

Трамп дав зрозуміти, що готовий до угоди стосовно Стіни на кордоні


Президент Трамп запросив лідерів обох партій в Конгресі до Білого дому і дав зрозуміти, що він готовий "досягти угоди" з питання будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

На зустріч було запрошено вісім представників обох партій в Конгресі а також представника Міністерства внутрішньої безпеки США, який поінформує учасників про ситуацію на кордоні, повідомляють ЗМІ.

У своєму твіті Трамп дав зрозуміти, що готовий до угоди з демократами з питання будівництва стіни. Для представниці Демократичної партії Ненсі Пелозі, яка може стати спікером Палати представників США, угоди стане гарним початком нової сесії, що розпочнеться 3 січня, натякнув Трамп.

"Безпека кордону та "справа" зі Стіною та закриття уряду – це не те, як Ненсі Пелозі хоче почати свою роботи спікера! Домовимось?" – написав Трамп у Twitter у вівторок.

Пелозі відповіла: "Трамп дав Демократам чудову нагоду продемонструвати як відповідально ми будемо керувати і як швидко затвердимо план з припинення безвідповідального трампівського закриття уряду – перший знак роботи нашої нової демократичної більшості задля людей".

Домовленість стосовно питання фінансування будівництва стіни, дозволила б провести голосування з питань бюджету і розблокувати роботу уряду.

Вже 11 днів федеральний уряд США працює в режимі тимчасового призупинення роботи, що означає, що сотні тисяч держслужбовців перебувають у неоплачуваних відпустках, або мають працювати без оплати.

"Найбільшою іронією" назвав The Washington Post той факт, що часткове призупинення роботи уряду призвело до зупинки роботи багатьох судів, які опікуються питаннями імміграції.

Уряд тимчасово призупинив свою роботу після того, як проект Трампа з будівництва стіни не отримав відповідної підтримки в Конгресі і тому частину бюджетного законодавства США не було вчасно затверджено. В той час, як президент США Трамп наполягає на виділенні бюджетних грошей для втілення проекту з будівництва стіни на кордоні з Мексикою, відповідне законодавство не має належної підтримки в Конгресі.

"Найбільшою іронією" назвав The Washington Post той факт, що часткове призупинення роботи уряду призвело до зупинки роботи багатьох судів, які опікуються питаннями імміграції. Це дозволяє сотням нелегальних іммігрантів уникати депортації в той час, як розгляд справ переноситься на роки вперед, наголошує видання.

Дивіться також: ​Привітання з Новим роком від української служби «Голосу Америки»

Привітання з Новим роком від української служби «Голосу Америки». Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG