Спеціальні потреби

Республіканці не використають "ядерну опцію" запропоновану Трампом, щоб уникнути призупинки роботи уряду


Сенатори-республіканці відкинули "ядерну опцію", яку запропонував Дональд Трамп у переговорах з Конгресом стосовно виділення фінансування на будівництво можливого призупинення роботи уряду, повідомляють ЗМІ.

Про рішення республіканців стало відомо за результатами зустрічі сенаторів з президентом Трампом, повідомляють ЗМІ.

Так звана "ядерна опція" полягала у внесенні змін до процедури затвердження законопроекту, які не дозволили б загальмувати його ухвалення (filibuster).

Трамп раніше закликав республіканців в Сенаті використати "ядерну опцію " зі зміною процедури.

"Сенатор Мітч Макконел має боротись за Стіну та Безпеку кордонів так тяжко, як він боровся за інше. Він потребуватиме голосів Демократів, однак, ситуація в Палаті представників показала, що добрі речі можуть статись. Якщо достатньою демократів не проголосує, це буде призупинка роботи через демократів!" - написав Трамп у Twitter.

Трамп та демократи звинувачують один одного в можливому призупиненні роботи уряду, яке настане, якщо до кінця тижня Конгрес не зможе схвалити бюджетний законопроект, прийнятний для президента.

"Демократи відповідальні за призупинку", - твітує Трамп.

"Ви відповідаєте за призупинку – за Вашими власними словами, Дональд Трамп. Сенат ОДНОГОЛОСНО схвалив за підтримки обох партій рішення, щоб уникнути призупинення", - наголосив сенатор-демократ Чак Шумер.

Президент прагне, щоб Конгрес затвердив законодавство про витрати, яке включало б його вимогу стосовно нових видатків на 5 мільярдів доларів для фінансування будівництва стіни на південному кордоні США.

Сенат, очолюваний республіканцями, вже затвердив кошти для роботи уряду до 8 лютого, однак грошей на будівництво стіни передбачено не було. Але Трамп доклав зусиль, щоб переконати союзників- республіканців у Палаті представників у четвер, щоб використати короткостроковий законопроект про фінансування, як важіль, щоб добитися грошей на стіну, незважаючи на протести Демократичної партії.

Дивіться також: ​2018 рік у політиці: Інтерв'ю із Джорджем Кентом про відносини США-Україна

2018 рік у політиці: Інтерв'ю із Джорджем Кентом про відносини США-Україна. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:10 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG