Спеціальні потреби

Чому на зустріч сина Трампа з російською юристкою прибув екс-офіцер контррозвідки СРСР


Дональд Трамп-молодший
Дональд Трамп-молодший

Російську юристку, яка зустрілася з штабом Трампа, пообіцявши їм компрометуючу інформацію про Гілларі Клінтон, супроводжав російсько-американський лобіст – колишній офіцер радянської контррозвідки, якого деякі чиновники США підозрюють у тривалих зв’язках з розвідкою Росії.

Про це повідомляє NBC News.

Новинне агентство не подає ім’я лобіста, який заперечує, що підтримує зв’язки з будь-якими розвідувальними управліннями Росії. У червні 2016 року він разом з Наталією Весельницькою прибув у Trump Tower на зустріч з Дональдом Трампом-молодшим, Джаредом Кушнером та Полом Манафортом.

Народжений у Росії американський лобіст служив в радянській армії та емігрував до США, де зберігає подвійне громадянство.

Весельницька сказала NBC News, що вона прибула на зустріч в супроводі принаймні ще одного чоловіка, проте відмовилася подати його ім’я.

Присутність на зустрічі американця російського походження, якого підозрюють у зв’язках з розвідкою РФ, цікавитиме спеціального прокурора Роберта Мюллера та комітетів Сенату та Палати представників, які розслідують справу ймовірного втручання Росії у вибори в США.

Адвокат Дональда Трампа-молодшого заявив, що розмовляв з цією особою, яка можливо є другом Весельницької.

«Він є громадянином США. Він мені конкретно сказав, що не працює на російський уряд і, фактично, розсміявся, коли я його про це запитав», - сказав авдкокат Трампа-молодшого Ален Фатерфас.

Дивіться також: Чи може скандал навколо Трампа-молодшого мати юридичні наслідки для команди президента

Чи може скандал навколо Трампа-молодшого мати юридичні наслідки для команди президента. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG