Спеціальні потреби

Скандал із сином Трампа спонукає Конгрес до прийняття російських санкцій


Після того, як стало відомо, що син президента Трампа намагався отримати компрометуючу інформацію від російського юриста, в Конгресі з новою силою залунали заклики до якнайшвидшого прийняття законопроекту з посилення санкцій проти Росії, пише The Wall Street Journal. Відповідний законопроект, прийнятий Сенатом, наразі очікує голосування в Палаті представників Конгресу США.

"Конгрес має відповідальність, він мусить діяти і негайно, - сказав сенатор Бен Кардін у коментарі The Wall Street Journal, - це надзвичайно важливий законопроект. Я вважаю, що ті, хто прагне його позбутись, користуватимуться кожною нагодою".

"Неможливо вигадати кращий час для Палати представників, щоб прийняти законопроект із санкцій проти Росії", - заявив у Twitter сенатор Дік Дурбін.

"Росія все ще не сплатила ціну за атаку на вибори у США. Палата представників не повинна зволікаючи з прийняттям законопроекту із санкцій проти Росії", - твітує сенатор Джон Маккейн.

Конгресмен Тед Дойч вважає, що важливо надіслати сигнал Москві, особливо з огляду на новини про Трампа-молодшого. "Не дивно, що Білий дім опонує законопроекту і посиленню санкції проти Росії", - сказав Дойч у коментарі Associated Press.

Водночас Білий дім практично не приєднався до розробки законопроекту і тільки нещодавно виступив з критикою положення законопроекту, яке обмежує повноваження адміністрації з управління політикою санкцій.

"Перед Трампом, який все ще прагне отримати велику перемогу в парламенті, постає складний вибір – підписати законопроект про санкції і, можливо, полишити свої плани на встановлення партнерських стосунків з Росією, або заветувати законопроект і спричинити цим розголос у пресі а також постати перед ризиком подолання вето Конгресом", - розмірковує Associated Press.

Голосування з законопроекту в Палаті представників ще не заплановане.

Дивіться також: Директор Білого дому із законодавчих питань: адміністрація підтримує нові санкції проти Росії і Ірану

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG