Спеціальні потреби

Керрі відзначив поступ у створенні Транстихоокеанського торговельного партнерства


Джон Керрі під час виступу в Сингапурському університеті управління, 4 серпня 2015 р.
Джон Керрі під час виступу в Сингапурському університеті управління, 4 серпня 2015 р.

Державний секретар США Джон Керрі заявив у вівторок, що 12 країн, які беруть участь у переговорах про створення масштабного Транстихоокеанського торговельного партнерства, досягли «суттєвого поступу» на шляху до остаточної згоди, однак потрібно проробити ще деякі деталі.

Виступаючи в Сингапурі, він виділив низку цілей пакту, зазначивши, що угода не тільки створить економічні можливості для країн-учасниць, а й стане свідченням підтримки «належного урядування, прозорості та підзвітності».

Транстихоокеанське торговельне партнерство, за словами Керрі, підвищить стандарти умов праці й екологічні стандарти на міжнародному рівні та врегулює умови конкуренції державних компаній з приватним сектором.

Він також торкнувся ініціативи президента США Барака Обами щодо скорочення викидів вуглецю на електростанціях США, сказавши, що вирішення проблеми зміни клімату полягає в зміні енергетичної політики, і що питання є «величезною економічною можливістю».

Перед виступом у Сингапурському університеті управління Керрі зустрівся з прем'єр-міністром Сингапуру Лі Сянь Лунем і міністром закордонних справ К. Шанмугамом, щоб обговорити зокрема Транстихоокеанське торговельне партнерство та напругу в Південно-Китайському морі.

Нагадаємо, що Керрі продовжує поїздку п'ятьма країнами Близького Сходу та Південно-Східної Азії. У середу він візьме участь у форумі АСЕАН в Малайзії, а в четвер проведе переговори у В'єтнамі. Раніше цього тижня він зустрівся з єгипетським керівництвом і союзниками в Перській затоці в Катарі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG