Спеціальні потреби

Північна Корея заявила про кілька успішних запусків ракет


Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин

Військове командування Північної Кореї заявило про успішний запуск у море трьох протикорабельних крилатих ракет. Це відбулося через день після заяв Пхеньяна про намір стріляти по південнокорейських суднах без попередження, якщо вони зайдуть у територіальні води Північної Кореї.

За даними офіційного Сеула, ракети випустили в суботу з території неподалік східного портового міста Вонсан.

На кілька годин раніше цього ж дня Пхеньян також повідомив про успішний запуск балістичної ракети з підводного човна. За словами військових експертів, якщо це підтвердиться, це означатиме, що Північна Корея серйозно взялася за розвиток військових технологій.

Пхеньян перебуває під санкціями ООН, які забороняють йому розробляти або використовувати балістичні ракетні технології.

Сполучені Штати, за даними інформаційного агентства Reuters, відмовилися коментувати цей запуск. Водночас неназваний представник Держдепартаменту США в електронному листі до Reuters заявив:«Ми закликаємо Північну Корею утриматися від дій, які продовжують посилювати ескалацію в реґіоні і замість цього зосередити свої сили на виконанні своїх міжнародних обіцянок і зобов'язань».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG