Спеціальні потреби

Керрі «вкрай занепокоєний» через підтримку Іраном єменських бойовиків


Дим здіймається після авіаудару по Сані, Ємен, під проводом Саудівської Аравії. 8 квітня 2015 р.
Дим здіймається після авіаудару по Сані, Ємен, під проводом Саудівської Аравії. 8 квітня 2015 р.

Державний секретар США Джон Керрі сказав, що «дуже занепокоєний» підтримкою, яку Іран надає шиїтським бойовикам у Ємені, після повідомлень про те, що іранський військово-морський флот вирушив у район цієї країни (Аденська затока).

Іранське телебачення Press TV повідомило в середу, що іранський винищувач та інший військовий корабель вирушили до узбережжя Ємену, де відбувається військово-повітряна кампанія під проводом Саудівської Аравії, покликана придушити повстання бойовиків хуті.

За словами іранського контр-адмірала Габіболли Сайярі, флот забезпечить безпеку «іранських морських шляхів» і захищатиме інтереси країни у відкритому морі, а також оборонятиме комерційні кораблі від піратів.

Виступаючи на телебаченні, Керрі сказав, що США пильно спостерігає за іранською підтримкою, зокрема за «боєприпасами, які надходять з Ірану» та кількістю вильотів іранської авіації до Ємену щотижня.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG