Спеціальні потреби

Робота над можливими новими санкціями триває – Єврокомісія


Європейські установи продовжують готувати подальші обмежувальні дії щодо винних в ескалації конфлікту в Україні, заявила сьогодні в Брюсселі речниця верховного представника ЄС із закордоних справ і безпекової політики Федеріки Моґеріні Майя Коціянчич.

«Голови дипломатичних відомств держав ЄС наприкінці січня звернулися до Єврокомісії та Європейської служби зовнішніх дій із закликом розпочати підготовку будь-яких відповідних подальших дій. Ця робота наразі триває. Зважаючи на розвиток ситуації, ці заходи можуть бути скориговані і в позитивний, і в негативний бік», – додала вона.

Європейський союз сьогодні оприлюднив перелік нових санкцій через погіршення ситуації в Україні. Так званий «чорний список» поповнили 19 фізичних та 9 юридичних осіб.

Санкції набирають чинності з часу опублікування.

Серед тих, кого стосуються санкції, – заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов, депутат Держдуми і співак Йосип Кобзон, перший заступник міністра оборони Аркадій Бахін, директор головного операційного департаменту і заступник керівника штабу Збройних сил Росії Андрій Картаполов, а також перший заступник голови Комітету Держдуми Росії з етнічних питань Валерій Рашкін.

До списку також потрапили 14 жителів Донбасу і 9 організацій, пов’язаних з бойовиками.

У Мінську 12 лютого контактна група із врегулювання ситуації на сході України ухвалила документ про низку заходів для виконання мінських угод. Зокрема, серед них припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, відведення важких озброєнь і створення зони безпеки.

Українська сторона звинувачує бойовиків у порушенні перемир’я, бойовики висувають звинувачення у відповідь.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG