Спеціальні потреби

Захід має домовитися з Путіним про федералізацію України та її невступ до НАТО – NYT


Із загостренням бойових дій в Україні в західній пресі дедалі частіше лунають заклики надати Києву зброю для боротьби з російською агресією. США та Євросоюз повинні збільшити обсяг допомоги Україні – і грошима, і зброєю, пише New York Times у редакційній статті. Однак уже очевидно, що санкцій і дипломатії недостатньо, щоб зупинити війну. Крім того, надання смертоносної зброї «може відкрити новий небезпечний розділ у цій боротьбі», - застерігають автори.

Тому Захід повинен визначити ті питання, які можуть зацікавити Путіна почати серйозні переговори. На думку видання, такими переговорними пунктами можуть стати федералізація України та надання «проросійським регіонам відносної автономії, разом з гарантією того, що Україна не прагнутиме вступу в НАТО».

«Захід повинен дати чітко зрозуміти Путіну, що якщо його мета – федералізація [України], то Сполучені Штати та їхні союзники мають скористатися своїм впливом на Київ, щоб розробити реальні домовленості», – пише газета.

Утім, якщо Путін і надалі намагатиметься законсервувати постійний сепаратистський анклав у Східній Україні, він має знати, що це дорого йому обійдеться, додають автори.

XS
SM
MD
LG