Спеціальні потреби

У Держдепі відзначили досягнення України за минулий рік


Джефф Ратке
Джефф Ратке

У п’ятницю на брифінгу в Державному департаменті США директор прес-служби відомства Джефф Ратке торкнувся теми України, нагадавши, що рік тому згодом позбавлений влади уряд прийняв так звані «закони Чорного четверга» - драконівські закони, які забороняли мирні протести і обмежували свободу слова.

«З тих пір Україна пройшла невимірну відстань, щоб втілити сподівання свого народу. І нинішній уряд залишається прихильним просуванню важливих реформ, незважаючи на триваюче насильство на сході України.

«Ці кроки включають чесні президентські і парламентські вибори минулого року, підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і цілеспрямовані зусилля по боротьбі з корупцією, включаючи рішення українського парламенту цього тижня про збільшення незалежності юстиції.

«Це вкрай важливі кроки, щоб допомогти країні рухатися вперед. Ми вітаємо народ України з тим, як далеко вони просунулися за такий короткий термін, особливо в цю важливу річницю. І ми продовжуємо підтримувати їх в той момент, коли вони прагнуть йти вперед, проводячи найважливіші реформи», - заявив у п’ятницю директор прес-служби Державного департаменту США Джефф Ратке.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG