Спеціальні потреби

Суд у Єгипті скасував вирок трьом журналістам


Президент Єгипту Абдель Фатах аль-Сісі
Президент Єгипту Абдель Фатах аль-Сісі

Єгипетський суд вищої інстанції в четвер скасував тюремний вирок трьом журналістам телеканалу Al Jazeera, постановивши здійснити новий розгляд справи, яка зумовила бурхливу реакцію в усьому світі.

Австралійця Пітера Ґресте, громадянина Канади та Єгипту Мохаммеда Фахмі та єгиптянина Бахера Мохаммеда раніше було засуджено до тривалого тюремного ув’язнення за звинуваченнями в пособництві забороненому в Єгипті руху «Мусульманське братство» та публікації неправдивої інформації про країну.

Останнім часом посилилися чутки, що президент Єгипту Абдель Фатах аль-Сісі може помилувати та депортувати журналістів.

«Їх не відпустять на свободу доти, поки вони не постануть перед новим судом, який вирішить, звільняти їх чи ні», – заявив адвокат журналістів Мустафа Нагі.

Журналісти наполягають, що лише висвітлювали поточні події, коли їх заарештували в грудні 2013 року. Ця справа викликала сумніви у відданості Єгипту демократичним принципам.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG