Спеціальні потреби

Переговори в ООН з питань клімату завершилися успіхом


Активісти в масках світових лідерів вимагають зменшення викидів парникових газів
Активісти в масках світових лідерів вимагають зменшення викидів парникових газів

Після напружених нічних переговорів на конференції ООН з питань клімату в Перу сторони в неділю вранці досягли згоди, підготувавши ґрунт для підписання світової конвенції з питань клімату в Парижі наступного року.

Угоду в Лімі підписали через кілька годин після того, як країни, що розвиваються, відмовилися підписати попередні версії документа, звинувативши багаті держави в ухилянні від їхніх обов’язків у боротьбі з глобальним потеплінням і небажанні платити відповідну ціну за його наслідки.

В остаточному тексті документа, вочевидь, було розвіяно ці занепокоєння, пов’язані зі словами про те, що «країни мають спільні, але різні обов’язки» щодо глобального потепління. Країни повинні подати на розгляд свої плани боротьби зі зміною клімату до саміту в Парижі наступного грудня.

Конвенція, яку планують ухвалити в Парижі 2015 року, замінить Кіотський протокол – світову угоду про зменшення викидів парникових газів, термін дії якої закінчився 2012 року.

Парникові гази вважаються причиною глобального потепління. Вчені застерігають: якщо викиди не зменшаться, планету очікують великі посухи, повені та підвищення рівня світового океану.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG