Спеціальні потреби

США і КНР оголосили цілі щодо скорочення викидів парникових газів


Барак Обама і Сі Цзіньпін на спільній прес-конференції у Пекіні
Барак Обама і Сі Цзіньпін на спільній прес-конференції у Пекіні

США і Китай оголосили про нові амбітні плани щодо скорочення викидів парникових газів. Оголошення було зроблено на тлі зустрічі лідерів двох держав в Пекіні в середу.

Це рішення може зіграти ключову роль в глобальній боротьбі зі змінами клімату, враховуючи, що США і Китай є основними джерелами викидів вуглекислого газу в атмосферу в світі.

В заяві Білого дому говориться, що президент Барак Обама погодився скоротити викиди на 26-28 відсотків до 2025 року. Це вдвічі більше скорочень, запланованих зараз.

В заяві також зазначається, що президент КНР Сі Цзіньпін оголосив про плани зупинити зростання викидів вуглекислого газу до 2030 року.

Китай є лідером з викидів парникових газів в світі, які продовжують рости.

Заява стала результатом багатомісячного діалогу між Вашингтоном і Пекіном. Є надія, що це сприятиме досягненню прогресу на переговорах зі зміни клімату наступного року в Парижі.

В угоді також вказано на сферу, в якій можлива співпраця між США і Китаєм, чиї відносини ускладнилися у зв'язку з територіальними претензіями в Азії, звинуваченнями в кібер-шпигунстві і розбіжностями з питання про права людини.

На початку офіційних переговорів у середу в Пекіні президент Обама визнав, що між КНР та США є «важливі відмінності». Проте, сказав він, США вітають Китай, який є мирною, процвітаючою та стабільною країною.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG