Спеціальні потреби

Туск привітав Порошенка з формуванням нового уряду


Дональд Туск, президент Європейської ради
Дональд Туск, президент Європейської ради

У Європейському союзі вітають Україну із формуванням нового уряду, який має амбіції проводити реформи.

Про це у прес-релізі у середу заявив президент Європейської ради Дональд Туск під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком:

«Сьогодні я привітав президента Петра Порошенка із успішним формуванням нового уряду. Це надає надію на подальше просування конче необхідних політичних і економічних реформ.

«Я вітаю заявлені амбіції українського уряду подолати економічну кризу через прискорення процесу реформ. Я висловив готовність ЄС продовжувати підтримку України у цих зусиллях», - заявив у прес-релізі Туск.

Президент Європейської ради також висловив занепокоєння ЄС щодо безпекової і гуманітарної ситуації в Україні і зазначив, що необхідно продовжувати мирний процес на основі Мінських домовленостей.

«Політичне урегулювання повинно бути досягнуте із дотриманням територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України», - заявив європейський лідер.

Сторони також домовилися зустрінутися якнайскоріше, коли буде така можливість.

В свою чергу, Петро Порошенко подякував Дональдові Туску за підтримку ідеї запрошення в український уряд іноземців.

«Вдячний Дональдові Туску за підтримку ідеї щодо запрошення іноземних реформаторів до українського уряду»,- написав Порошенко в своєму Twitter.

Порошенко також додав, що вони з президентом Європейскої ради домовились про проведення в Києві 17-го саміту Україна-ЄС.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG