Спеціальні потреби

Восьмий російський конвой увійшов у Східну Україну


Вантажівка з невідомим вмістом з конвою, надісланого Росією в Східну Україну. Макіївка, 30 листопада 2014 р.
Вантажівка з невідомим вмістом з конвою, надісланого Росією в Східну Україну. Макіївка, 30 листопада 2014 р.

Конвой зі 106 вантажівок увійшов на територію Східної України з Росії без дозволу Києва, повідомив речник РНБО України. Київ звинувачує Москву в тому, що під виглядом гуманітарного конвою та вкотре постачає бойовикам зброю та боєприпаси.

Після місяців воєнних дій на захоплених бойовиками територіях місцеве населення залишилося без достатніх запасів їжі та ліків. Росія регулярно відправляє в Східну Україну колони з невідомим вмістом, називаючи їх «гуманітарними конвоями», тимчасом як Київ називає такі заяви цинічними.

«Левова частка цих так званих гуманітарних вантажів, велика частина яких – боєприпаси і озброєння, потрапляє до бойовиків, які влаштовують озброєні зіткнення із-за взаємних звинувачень у розкраданні російської допомоги», – сказав речник РНБО Андрій Лисенко.

Цей конвой – восьмий за рахунком починаючи з середини серпня, повідомила російська агенція РИА з посиланням на Міністерство надзвичайних ситуацій РФ, зазначивши, що перші сім конвоїв доставили загалом 9 500 тонн «допомоги» – переважно «їжі, будівельних матеріалів і ліків».

Також працівник Reuters у Донецьку повідомляє про посилення стрілянини між українськими військовими, які обороняють Донецький аеропорт, і бойовиками.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG