Спеціальні потреби

РФ визнає вибори в «ДНР» і «ЛНР» - Лавров


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Російська влада має намір визнати вибори у самопроголошених «Донецькій та Луганській народних республіках», які сепаратисти планують провести 2 листопада, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Він заявив, що вибори, організовані сепаратистами, легітимізують їхню владу у частині районів Донбасу.

«Ми вважаємо, що це один з найважливіших напрямків мінських домовленостей. Очікуємо, що вибори відбудуться як домовлялися, і ми, звичайно, визнаємо їх результати, заявив керівник російської дипломатії.

Втім, у понеділок президент Барак Обама заявив, що США не визнають виборів, організованих сепаратистами всупереч українським законам і, які не відбудуться за узгодженням і під керівництвом українського уряду.

Натомість, він звернувся до російської влади з закликом посприяти проведенню місцевих виборів на Донбасі.

"Я закликаю Росію гарантувати, щоб її уповноважені на сході України дозволили виборцям в частинах Донецької та Луганської областей обрати своїх представників на законних місцевих виборах 7 грудня, відповідно до угоди, яку представники Росії і сепаратистів підписали в Мінську 5 вересня", - зазначив Барак Обама.

Тим часом, у Міністерстві закордонних справ України вважають деструктивними і провокаційними заяви російських посадовців щодо проведення бойовиками «ДНР» та «ЛНР» виборів, запланованих на 2 листопада. Про це заявив речник МЗС України Євген Перебийніс.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG