Спеціальні потреби

Конгресмен США задоволений перебігом виборів на дільницях у Києві


Американський конгресмен відвідав виборчі дільниці у Києві та Каневі
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00

Американський конгресмен відвідав виборчі дільниці у Києві та Каневі

Першими враженнями про перебіг голосування на виборах до Верховної Ради України з «Голосом Америки» поділився американський конгресмен Майкл Берджесс. Загалом побаченим на дільницях в Києві він залишився задоволеним.

Цей колишній лікар з Техасу, а нині американський конгресмен, член Республіканської партії, разом із помічниками відвідав одну з виборчих дільниць у Києві. Процедура стандартна: спілкування з головою дільничо-виборчої комісії, виборцями, спостерігачами.

З’ясовує, як відбувається голосування, чи є скарги та зауваження. Усі враження занотовує до спеціальної форми. Поки що побаченим задоволений, черг немає, жодних порушень не зафіксовано.

“На дільницях, які я відвідав, все гарно організовано. Вже досить багато людей проголосувало. Це вже третя дільниця, і якихось порушень ми не відзначаємо. Спілкувалися з іншими спостерігачами – у них теж жодних особливих скарг на організацію процесу не було”, – каже Берджесс.

У виборчій комісії трохи здивовані появою закордонного гостя, але інформацією діляться охоче.

Голова дільничної виборчої комісії Павло Сташенко каже: “Відкрилися о 8 годині ранку. Жодних проблемних питань немає. Зі спостерігачами також ніяких нюансів. Жодних прецедентів також не було”.

Слова голови комісії підтверджують і спостерігачі від партій.

Спостерігач Владислав Громенко каже: “Спостерігачів багато. Кожна партія і кожен мажоритарник виставляє своїх спостерігачів. Тому я думаю, ніяких проблем із виборами не буде. Жодне порушення не буде непомічене”.

Конгресмен Берджесс відвідує ще кілька дільниць у Києві та вирушає до Канева. Уже в понеділок звіти членів американської делегації систематизують і оприлюднять висновок, чи були вибори до парламенту чесними та демократичними.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG