Спеціальні потреби

Расмуссен закликав Росію не використовувати миротворчість, як привід для війни


НАТО не відправить до України війська - генсен Альянсу
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

НАТО не відправить до України війська - генсен Альянсу

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен висловив сподівання, що Росія не скористається миротворчим приводом для введення своїх військ на територію України.

Про це він заявив на прес-конференції в четвер в Києві, відповідаючи на питання, які кроки зробить НАТО, якщо Росія, під приводом миротворчої операції, введе війська в Україну.

"Це питання поки що є гіпотетичним. Ми знаємо, що Росія тримає цей варіант в резерві. Але я сподіваюся, що Росія зробить крок назад, оскільки подальша агресія не відповідає інтересам самої Російської Федерації, і призведе до її подальшої міжнародної ізоляції", - сказав у Києві генсек Північноатлантичного альянсу.

Він попередив Москву про готовність країн-членів Альянсу збільшити санкції щодо Російської Федерації.

"Якщо Росія намагатиметься вторгнутися в Україну більшою мірою, це, без сумніву, призведе до ще більш жорстких та болючих санкцій, які реально вдарять по Росії", - наголосив генсек НАТО, додавши, що "у НАТО є всі можливості для того, щоб зупинити Росію".

Расмуссен закликав Росію відвести війська від українського кордону, припинити підтримку проросійських сепаратистів, і почати діалог:

"Я закликаю Росію йти шляхом миру і припинити підтримку сепаратистів, відвести свої війська від українського кордону і розпочати щирий діалог заради мирного розв'язання конфлікту".

Він також закликав Росію не використовувати миротворчість, як привід чи виправдання для ведення війни.

Він окремо зазначив, що не ставить під сумнів вину Росії в подіях на сході України і зазначив, що після дій Росії в Україні НАТО не може продовжувати відносини з Москвою, як зазвичай, і тому припиняє практичну взаємодію в РФ і збільшує рівень підтримки України", - сказав генсек Альянсу.

У ході візиту до Києва, генсек НАТО зустрівся з високопосадовцями, у тому числі президентом України Петром Порошенком, прем’єр-міністром Арсенією Яценюком та спікером Верховної Ради Олександром Туричновим.

Президент Порошенко нагородив Андерса Фоґ Расмуссена найвищою нагородою України, яку вручають іноземцям - орденом Свободи.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG