Спеціальні потреби

США, ЄС та Росія повинні розрядити ситуацію в Україні - конгресмен


Еліот Енґель, конгресмен США
Еліот Енґель, конгресмен США

Конгресмен-демократ Енґель закликає США, Європу, Росію та українську владу розв`язати конфлікт в Україні.

Конгресмен від Демократичної партії Еліот Енґель закликає США, Європу, Росію та українську владу докласти зусиль для розв`язання конфлікту в Україні. Він підтримує ініціцативу Києва провести національний діалог щодо конституційної реформи та децентралізації влади, а також акцентує увагу українського політикуму на тому, що необхідно зробити все можливе, щоб легітимно провести вибори 25 травня.

Усі сторони повинні вжити заходів, щоб знизити градус напруги в Україні. До цього закликає демократ Еліот Енґель:

«Я звертаюсь до Росії утриматись від подальших дій, які дестабілізують Україну. Водночас США та наші європейські партнери повинні підтвердити свої зобов`язання підтримувати українську суверенність і територіальну цілісність, а також право людей самим вибрати їхнє майбутнє».

Конгресмен також розкритикував референдум, що пройшов 11 травня на Сході України. Голосування під загрозою насильства не відповідає мінімальним демократичних стандартам, а його організатори є самозванцями, - зазначив конгресмен Енґель і додав:

«Організатори цього так званого волевиявлення не можуть виступати від імені усіх мешканців Східної України, де, за результатами багатьох опитувань, сепаратизм підтримується меншістю населення. Дії сепаратистів, включаючи тривале захоплення адміністративних будівель, взяття заручників, погрози журналістам та громадськості, лише поглиблюють розбрат та конфлікт».

Раніше конгресмен Еліот Енґель виступав за активну позицію США в українському конфлікті. На його думку, російське вторгнення в Україну торкається американських національних інтересів.

Дивіться також : Держдеп : Вибори 25-го травня це можливість об'єднати країну
Держдеп : Вибори 25-го травня це можливість об'єднати країну
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG