Спеціальні потреби

Радість батьківства не всім по кишені - результати опитування


Радість батьківства не всім по кишені
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:23 0:00

Радість батьківства не всім по кишені

63 відсотки з тих, хто проголосував на нашій веб сторінці готові відкласти батьківство, якщо дитина їм не по кишені. 27 відсотків народжуватимуть і в умовах фінансової нестабільності
Результати опитування

Впродовж останніх трьох років в Україні зростає народжуваність. Експерти кажуть, що ця позитивна тенденція стала можливою багато в чому завдяки матеральній допомозі, яка виділяється матерям державою. Втім з початку цього місяця народжувати дитину в Україні стане важче. Новий закон зобов'язує працедавців сплачувати спеціальний податок у розмірі третини цієї дежавної допомоги, якщо працівниця цього підприємства іде в декрет. Коментатори вже спрогнозували, внаслідок реформи працедавці не охоче братимуть жінок дітородного віку на роботу, а це може вплинути на рішення молодих батьків про народження дитини.

У зв'язку з цим у рамках рубрики Тема Тижня ми запитали, Чи відклали б Ви народження дитини з економічних причин?

63 відсотки з тих, хто проголосував на нашій веб сторінці готові відкласти батьківство, якщо дитина їм не по кишені. 27 відсотків народжуватимуть і в умовах фінансової нестабільності. І майже 10 відсотків не змогли визначитися з відповіддю.

Українці також коментували цю тему на сайті "Час-Тайм" та на сторінці "Голосу Америки" у мережі Фейсбук:
Дитина є розкішшю і у США

- «Кругом побори - у лікарні перед народженням, у дитсадку, у школі, на вищу освіту - треба все життя збирати. Ні, дякуємо! Нема бажання народжувати рабів, хоч і хочеться дітей», - пише нам користувач Denis Power.

- «Про яку народжуваність може йти мова, коли країною управляє кримінал? Насильство і порушення прав людини стало нормою… При цьому життя дуже дороге і мати дітей - вже розкіш», - зауважує Анатолій з Києва.

Дитина є розкішшю і у США - додає Алекс з міста Нешвіл у штаті Теннесі.

- «Ми з дружиною у США вже 11 рокiв. Дитину… відкладаємо з економічних причин. Вся система тут спрямована проти матерів та дитинства: жодної вiдпустки пiсля пологів, повна вiдсутність будь-якої соціальноi пiдтримки. Щастить тим у кого є пiдтримка вiд батькiв, бабусь та дiдусiв», - пише чоловік.

Запрошуємо до дискусії на сторінці «Голосу Америки» у мережі Facebook. Результати опитування та найцікавіші коментарі будуть оголошені у недільному випуску.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG