Мільярд українським військовим негайно, навесні наступ посилиться - The Washington Post

Військові з шевронами Росії у Єнакієвому.

Колишній посол США Стівен Пайфер, який зараз обіймає посаду в аналітичному центрі Інститут Брукінґса у Вашингтоні, та президент цієї установи Строб Талботт на сторінках The Washington Post висловили думку, що із наближенням весни бойові дії на сході України лише посиляться. Вони закликали США якнайшвидше надати Києву зброю для відбиття майбутнього масованого наступу.

Талботт та Пайфер переконані, що Росія загрожує усьому безпековому порядку, вибудованому у Європі.

"Якщо Захід не дасть відсіч, він може отримати з боку Росії нові виклики, можливо у вигляді збройного протистояння для відповіді, на які знадобиться ще більше зусиль", - йдеться у матеріалі.

Автори закликають США "робити більше", щоб примусити Росію змінити курс. Передусім - надати українським військовим достатньо озброєння, щоб подальша агресія стала "не по кишені" Путіну та російській армії.

Задля цього автори пропонують план із трьох кроків, підготовлений, окрім самих Пайфера та Талботта, колишнім представником США у НАТО Іво Даадлером, колишнім заступним мініста оборони США Мішель Флурной, колишнім послом США в Україні Джоном Гербстом, колишнім заступником мініста оборони США Джаном Лодалем, колишнім командувачем НАТО в Європі Джеймсом Ставрідісом та колишнім заступником Європейського Командування Чарльзом Вальдом.

"Перше. Білий дім має надати серйозне фінансування українським військовим : $1 мільярд цього року і ще по мільярду у 2016-му та 2017-му роках. Конгрес, зі свого боку, має не лише дати дозвіл на подібну допомогу, як було зроблено з «Актом про підтримку свободи України», але і виділити кошти".

"Друге. Уряд США має змінити свою політики щодо надання Україні смертельного озброєння. Зрозуміло, що більшість зазначених вище коштів підуть на нелетальну допомогу. Наприклад, українська армія конче потребує радарів для визначення артилерійських позицій ворога, який спричиняє близько 70% смертей серед українців".

"Третє. США мають звернутись до членів НАТО з приводу надання допомоги Україні, зокрема до країн, які використовують озброєння часів СРСР та систем зброї сумісних з українським озброєнням. Якщо США підуть на надання летальної зброї Україні, ми переконані, що і інші країни НАТО вчинять так само".

Дивіться також : Путіну треба протистояти згуртовано - Олбрайт у Сенаті

Your browser doesn’t support HTML5

Путіну треба протистояти згуртовано - Олбрайт у Сенаті. Відео