Ось що треба знати про мільярд позикових гарантій, які сьогодні отримала Україна

Your browser doesn’t support HTML5

Мільярд доларів на проведення реформ, привезли до Києва американці

Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер оголосила в понеділок про надання Києву додаткових коштів на проведення реформ. До української столиці представник американського уряду прибула у супроводі керівників декількох потужних корпорацій, які також обговорюють можливість інвестицій.

Зустріч із президентом Порошенком – перша в графіку американської делегації. В її складі, крім міністра торгівлі – керівники найбільших корпорацій, серед яких DuPont, Citibank, Westinghouse, Cargill. Деякі з них уже працюють в Україні. Обговорюють, як покращити бізнес-клімат в Україні, щоб збільшити можливості для інвестицій. Пенні Пріцкер оголошує про рішення уряду США і надалі підтримувати Україну на шляху реформ:

«Під вашим керівництвом, пане президенте, Україна продовжує рух на шляху покращення бізнес-клімату, якості управління, протистояння корупції, відновлення фінансового сектору. Та залишається зробити чимало. Ми тут, щоб обговорити нашу партнерську співпрацю на шляху економічних реформ. Ми готові підтримувати ваші зусилля. І як частину цієї підтримки, я рада оголосити, що президент Обама разом з Конгресом надасть третю кредитну гарантію на суму одного мільярда доларів у найближчі місяці».

Петро Порошенко розповідає, як планують долати корупцію, проводити приватизацію і залучати інвестиції. Називає США надійним партнером, а взаємодію з Вашингтоном – ефективною:

«Існує величезна кількість програм, починаючи від безпекових, закінчуюючи бізнесом, починаючи від підтримки реформ і закінчуючи консультативними послугами, які допомагають нам робити найголовніше: реформи. І підтримка США у впровадженні реформ є ключовою».

Пенні Пріцкер, відзначаючи певні успіхи рефом, закликла українську владу продовжувати дерегуляцію і демонструвати результати боротьби з корупцією. Мовляв, від цього виграють не тільки американські інвестори, а насамперед сама Україна.

Дивіться також: Вибори не перезавантажили владу - експерт Atlantic Council

Your browser doesn’t support HTML5

Вибори не перезавантажили владу - експерт Atlantic Council. Відео