Українські військові отримали мобільні біолабораторії від уряду США

Your browser doesn’t support HTML5

Українські військові отримали мобільні біолабораторії від уряду США. Відео

Три найсучасніші мобільні біолабораторії отримало Міністерство оборони України. Придбав техніку уряд Сполучених Штатів в рамках програми допомоги у військовій сфері. Незабаром лікарі в зоні проведення АТО зможуть швидко ставити діагнози і не допускати поширення інфекційних захворювань.

«Бактерицидний наш опромінювач – дуже гарний і сучасний. У нас такого немає точно. Там повітря заходить і зразу виходить.

Мобільні медичні лабораторії незабаром вирушать під Донецьк, Маріуполь і Луганськ. Торік українські військові звернулися до Міноборони США – і ось уже приймають три перші автомобілі, нафаршировані найсучаснішим обладнанням для діагностики.

Говорить начальник Центрального санепідуправління ЗСУ Сергій Литовка:

«Ми можемо проводити дослідження і дуже чітко встановити, який це збудник. Наприклад збудник вірусу грипу. Або інші збудники, які можуть вплинути на боєздатність військових частин».

Основна перевага нових лабораторій – в оперативності.

Михайло Усатий, головний епідеміолог МОУ, каже:

«Плануємо машини відправити в район проведення АТО. І там на місці будемо виявляти всіх збудників інфекційних захворювань. Дуже важливо, щоб коли надійшов хворий, буквально за 2-4 години ми могли дати відповідь, яке в нього захворювання».

Ці лабораторії на колесах – частина великого пакету допомоги українській армії від уряду США.

Розповідає представник Міноборони США Лука Клучкa:

«Ми зреагували на офіційний запит Міноборони. Це допоможе контролювати епідеміологічну обстановку і не допускати поширення інфекцій у військових частинах, дислокованих у зоні конфлікту на Сході. Ми знайшли трьох українських виробників обладнання, які й устаткували ці пересувні лабораторії. Міністерство оборони США оплатило їхню роботу і маємо цей результат співпраці».

Головний епідеміолог МОУ Михайло Усатий:

«Вони дуже швидко реагували на наші пропозиції і прохання. Сьогодні поговорили – завтра вони дзвонять і кажуть – ми зробили все, так як ви хотіли».

Українські військові чекають від Сполучених Штатів ще два автомобілі – це повністю покриє потреби армії.

Дивіться також: Реальний урок Ізраїлю для України: Не стати подобою агресора, якому протистоїш - Глібовицький

Your browser doesn’t support HTML5

Реальний урок Ізраїлю для України: Не стати подобою агресора, якому протистоїш - Глібовицький. Відео