«Українська хатка» в Сан-Дієго – місце культурних зустрічей діаспорян. Фоторепортаж

Надія й Аскольд Гайваси, активісти "Української хатки"

"Українська хатка" служить для українців Сан-Дієго будинком культури, музеєм, книгарнею та місцем зустрічей. Її історія бере свій початок з 1960-х років, коли місцева українська громада була малочисленною. Нещодавно відбулося повторне відкриття "Української хатки" з оновленою виставкою.

Урочисте перерізання святкової стрічки: з одного боку – старійшини: Віра Скоп, Галина Китаста, а з іншого – молодше покоління: Зоряна Лильо-Откович, Ірина Дубро та Орися Лещук-Боруа.

Елементи оновленої експозиції, над якою працювали Зоряна Лильо-Откович, Ірина Дубро та Орися Лещук-Боруа.

Дизайнери нової експозиціі Орися Лещук-Боруа, Ірина Дубро та Зоряна Лильо-Откович

Метою нової експозиції було по-сучасному та мінімалізованими засобами показати велич і красу України та її народу.

Лейтмотивом експозиції став ідеалізований образ козака Мамая, який мандрує з місця на місце і несе в своїх кобзарських оповідках розповіді про Україну та її героїв. Образ козака Мамая, експонованого в «Українській хатці», створив відомий український художник зі Львова Орест Скоп. Організатори сподіваються, що козак Мамай стане новою візитною карткою «Української хатки» та її громади.

На свято прийшло багато людей – членів громади, гостей, артистів.

Викладачка образотворчого мистецтва Зоряна Лильо-Откович із учнями української суботньої школи на тлі виставки творчих робіт

Старий дерев’яний різьблений бамбетель (лавка-ліжко, яка розсувається для спання та складається для сидіння), вкритий старовинним тканим рядном

Президент "Української хатки" Віра Скоп та історик Ігор Лильо, ведучі свята

Учні української суботньої школи з учителем музики Лесем Кузьменком