Урядова авіація Сирії розбомбила підконтрольне повстанцям місто

За повідомленням сирійських активістів, урядові бойові літаки обстріляли стратегічне місто, яке повстанці взяли під свій контроль минулого тижня. Втім, війська президента Башара аль-Асада зводили сутички з бойовиками сирійської опозиції поблизу столиці.

Згідно з повідомленням базованої у Великобританії сирійської правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights і місцевих координаційних комітетів, у вівторок урядова авіація обстріляла місто Маарет аль-Нуман. Місто стратегічно розташоване в провінції Ідліб вздовж головної дороги, яка сполучає два найбільші міста Сирії - Дамаск та Алеппо. Також надходять повідомлення про запеклі сутички у вівторок на окраїнах Дамаска.

Бої у Сирії тривають незважаючи на попередження міжнародної спільноти, що ситуація в країні погіршується.

В оприлюдненій у понеділок заяві, спеціальний посланник ООН і Ліги арабських держав з питань Сирії Лахдар Брагімі підкреслив, що криза в Сирії «загострюється з кожним днем» і, що існує негайна потреба покласти край кровопролиттю.

Він закликав Іран допомогти у встановленні припинення вогню під час мусульманського свята Ід аль-Адха (Курбан-байрам), яке розпочинається наступного тижня.

Після зустрічі з Брагімі у Багдаді, прем’єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі знову закликав до швидкого розв’язання сирійського конфлікту.