Президент Росії Медведєв обіцяє політичні реформи

Президент Росії Дмитро Медведєв виступає зі щорічним посланням до народу

Російський президент Дмитро Медведєв у четвер запропонував проведення комплексної політичної реформи після нещодавніх масових протестів через звинувачення у фальсифікації виборів.

Під час свого щорічного звернення у Москві Медведєв заявив, що Росія потребує демократії, яка дасть усім громадянам країни законну можливість участі в політичному житті, але без зовнішнього втручання.

Також він запропонував полегшити вимоги щодо реєстрації політичних партій. Він сказав, що підтримує пропозицію, яку зараз розглядає прем`єр-міністр Володимир Путін, згідно з якою громадяни зможуть безпосередньо обирати губернаторів після того, як їх кандидатури були схвалені Кремлем.

Як Путін, так і Медведєв виступили проти перевиборів. Через день після парламентських виборів 4 грудня, які міжнародні оглядачі та опозиційні лідери назвали сфальсифікованими, тисячі демонстрантів вийшли з протестом у Москві проти прем`єра Путіна та його партії «Єдина Росія».

Путін намагається придушити гнів росіян під час підготовки до президентських виборів, які відбудуться у березні. Він пообіцяв, що на виборчих дільницях будуть встановлені камери, намагаючись, таким чином, переконати виборців у прозорості голосування.