Про ставлення до Полторака висловився міністр оборони США

Голова Пентагону Ештон Картер розраховує відвідати Україну та високо оцінює міністра оборони України Степана Полторака. Про це він розповів у понеділок у ході спілкування з кореспондентами.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, що раніше з невідомих причин вже було скасовано запланований візит Картера до України, міністр оборони США наголосив, що "дуже добре знає Україну", бо у 90-х роках багато працював з нею.

"Їх міністр оборони - дуже здібна, дуже професійна особа. Я багато з ним працюю, декілька разів зустрічався з ним у Європі і з нетерпінням чекаю подорожі до України", - заявив Картер.

При цьому Картер заявив, що не переконаний, що рівень насильства на сході України утримається у нинішніх межах протягом літа.

Голова Пентагону також відзначив, що США здійснюють дуже значну роботу в Україні за напрямками підготовки військових та надання техніки, а також підштовхують європейських союзників активніше підтримувати Україну.

США та Європа будуть лишатись безпековими партнерами України протягом тривалого часу - також відзначив міністр оборони США.

"Очікую, що ми лишатимемося безпековим партнером України, так само як і Європа, тривалий час поки Україна розбудовує та адаптує свої збройні сили для захисту своєї території та, очевидно, незалежності та йде своїм власних шляхом. Це важливий принцип для нас та усіх у НАТО. Я не очікую, що відносини США та Європи з Україною будуть згортатись. Я думаю, що це буде тривале забов'язання з нашого боку", - заявив Ештон Картер.

Дивіться також: Ось чому Дональд Трамп може не стати кандидатом на посаду президента. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Ось чому Дональд Трамп може не стати кандидатом на посаду президента. Відео.